Restaurants in Main Market
Smaczna włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Restauracje włoskie to w kraju najbardziej popularny rodzaj restauracji. Cenimy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, treściwe i ceszy oko. Oczywiście najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Mocniej wrażliwi konsumenci kosztują mniej znane dania obiadowe – canelloni, gnocchi czy desery włoskie.
Szukając dobrej włoskiej restauracji trzeba przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele składników naprawdę jest sprowadzanych z Włoch, czy w menu są też mniej popularne włoskie dania, czy lista win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata różnorodność i potrawy z wielu miejsc Włoch. W dobrej restauracji znajdziemy prawdziwy smak Włoch.
Kuchnia włoska nie jest skomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest dobra Z pewnością można uznać, że jest to niezwykle smaczna kuchnia europejska .
Aromatyczne wina włoskie
Żadna knajpka włoska, która pretenduje do bycia klasycznym miejscem na gastronomicznej mapie regionu, nie powinna zaniedbywać wina. Obiad w klimacie włoskim bez wyjątku powinien zawierać też wino. Odrobina alkoholu to dla Włocha standard. mała włoska restauracja przy rynku w Krakowie Najbardziej typowe wina z Włoch to toskańskie vin santo, lombardyjskie franciacorta a także noto z Sycylii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę ma być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi mieć nie mały wybór win.
Charakterystyczna włoska restauracja
Chcąc zrozumieć indywidualność włoskiego gotowania bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi przyrządzić nie tylko makaron i pizzę.
Zobacz film